Prvi kongres dimničara Srbije

Objavljeno: sep 12. 2013. 07:15

prvi_kongres_dimnicara_srbije

BEOGRAD, Povodom 150 godina dimničarske djelatnosti u Srbiji, Udruženje dimničara Srbije, Privredna komora Srbije i Stalna konferencija gradova i opština organizovaće danas Prvi kongres dimničara Srbije.

Skup se održava pod pokroviteljstvom ministarstava građevine i urbanizma, unutrašnjih poslova, energetike, i regionalnog razvoja i lokalne samouprave, najavila je PKS.

Na otvaranju kongresa govoriće, kako je najavljeno, predsjednik Privredne komore Srbije Željko Sertić, ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, predsjednik Grupacije za pružanje dimničarskih usluga Dragan Vučković i predsjednik udruženja dimničara Srbije Milan Mihajlović.

Teme kongresa odnosiće se na preventivu, kao i zakonsku regulativu koja uređuje dimničarsku djelatnost, organizovanje na nivou lokalnih samouprava, organizovanje te službe u EU, primjenu savremenih tehnologija, zaštitu životne sredine i druge aktuelne teme.

Pored brojnih predavača iz različitih oblasti, na kongresu će učestvovati i predstavnici Evropske federacije dimničara, udruženja dimničara Slovenije i Hrvatske i predstavnici brojnih kompanija iz oblasti grejne tehnike. Tanjug

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.